vineri, 18 iunie 2010

Parlamentarii Ruşinii din Gorj sunt „băieţii de milioane” (de euro) ai ţării

Parlamentarilor PD-L din Gorj li s-a făcut „cinstea” să ocupe câte un loc în Lista Ruşinii, făcută publică imediat după căderea Moţiunii „Salvaţi genocidul social!”. Este vorba despre senatorul Ion Ruşeţ, deputaţii Severus Militaru şi Cosmin Popescu, dar şi despre parlamentarul cel mai bine plătit pentru scaunul pe care-l ocupă în Parlament, acum din partea independenţilor, Dan Ilie Morega. Cel din urmă nu a votat nici pro, nici contra, preferând doar să asiste la legiferarea sărăciei în România.
Ei fac parte dintre „băieţii de milioane” de euro ai ţării, plătiţi fiind cu până la 7.000 de euro pentru „prestaţiile” lor, în una dintre cele mai mari puteri în stat, Parlament. Ei sunt beneficiarii a numeroase facilităţi oferite de stat, cu deplasări în străinătate, în ţară, cu decontări la telefon, de mii de euro, plus chirii… Evident, lista cu ce pot să facă pentru alegători este mai scurtă decât cea a facilităţilor lor.

Şi-a „palmat” bilele

În 15 iunie, cei trei parlamentari de Gorj au votat pentru „măcelărirea” pensiilor şi a salariilor, fără nici un efort. Imaginea lui Ion Ruşeţ în momentul votului a fost edificatoare. El a „palmat” bilele, dosindu-le în urne fără a da ocazia ca acestea să se vadă. Cu toate astea, el a apărut pe „lista ruşinii” postată pe internet. Demn de reamintit este faptul că Ion Ruşeţ, colindă capitala… dar şi cazinourile ei. Presa a povestit cum senatorul în cauză a câştigat un miliard de lei vechi, însoţit fiind şi de deputatul Severus Militaru, căruia i-a oferit cam 10 la sută din câştig. Preocupat de locurile de „destindere” din capitală, el uită să-şi posteze declaraţia de avere pe internet, ferind de ochii publicului alegător banii şi bunurile pe care le deţine. În acelaşi timp, votul dat în 15 iunie a condamnat zeci de mii de gorjeni, chiar şi pe aceia care l-au trimis în Parlament. Colegiul său este format din 30 de localităţi, din care două municipii, Târgu-Jiu şi Motru. Lunar, statul plăteşte pentru Ion Ruşeţ peste 6.000 de euro, îi decontează telefonul şi-l trimite peste hotare, pe banii contribuabililor. Mai nou, lui Ruşeţ îi merge din plin, chiar dacă „ţara arde”, fiind pus să conducă interimar şi organizaţia din Gorj a PD-L.

Militaru, omul „de paie”

Nici pedelistul Severus Militaru nu a catadicsit să-şi posteze declaraţiile de avere şi de interese pe internet, deşi termenul pentru acest lucru a fost depăşit. Din 15 iunie, el face parte din lista celor 197 de parlamentari care au votat pentru legalizarea sărăciei. „Omul de casă” al liderului Marin Condescu, aşa cum era supranumit înainte de a ajunge deputat (evoluţie inexplicabilă), este cunoscut pentru traseismul politic la care s-a pretat. A fost socialist, a încercat să fie social-democrat, „sfârşind” la PD-L, partid în care oamenii de paie au un loc special. Cu toate că nimic nu-l recomandă pentru mandatul său de deputat, acesta „reprezintă” în Parlamentul României interesele locuitorilor din 11 localităţi gorjene. Ca şi Ruşeţ, deputatul Militaru provine din zona mineritului, de unde, prin multă abilitate, a obţinut bani frumoşi… întru’ propria-i prosperitate.

Pedelist în „stare penală” la Camera Deputaţilor

Cu dosare penale cu tot, Cosmin Popescu a ajuns deputat. După ce a fost implicat în mai multe scandaluri, care s-au transformat în cauze penale, Cosmin Popescu a ajuns să reprezinte în Parlament interesele oamenilor din 18 localităţi. El beneficiază de acelaşi „tratament” oferit cu generozitate de către stat, însumând călătorii peste hotare, decontări de achiziţii sau facturi telefonice, plus indemnizaţia de demnitar. El face parte, din 15 iunie, din Lista Ruşinii pentru că a votat fără să aibă probleme de conştiinţă, pentru tăierea pensiilor şi a salariilor. De notat este că pedelistul Cosmin Popescu a fost implicat în scandalul „strămutaţilor de lux”, alături de Ionel Manţog, fiind judecat pentru corupţie şi condamnat.

„Spălarea mâinilor de păcate” sau cum să tratăm „milogii”

După ce a rămas în fruntea României, Boc şi compania simt nevoia că trebuie să facă ceva, pentru a îndulci disperarea oamenilor, afectaţi de acţiunile lor, de-a dreptul antisociale, votate de parlamentarii ruşinii. Ca atare, actualul regim a anunţat că angajaţii companiilor de stat vor fi obligaţi să doneze în Fondul de Solidaritate 90% din venitul salarial ce depăşeşte 8.000 de lei, în următoarele cinci luni, iar indemnizaţiile de şedinţă ale reprezentanţilor statului în CA şi AGA să fie, de asemenea, donate. Întrebarea firească în aceste condiţii este cât de mult va ajuta bugetul de stat acest act de caritate iniţiat de Guvernul Boc. Pe lângă umilinţa în care oamenii de rând sunt obligaţi să se scalde, filantropii de la Guvern vor să taie o feliuţă şi din ciolanul şefilor din energie şi minerit, dar în aşa fel încât aceştia să nu sufere prea mult. Adică, privilegiaţii din sistemul energetic vor rămâne cu maximum de 80 milioane de lei vechi… Şi asta în timp ce pensionarii, doctorii, profesorii sau şomerii vor trăi din mila guvernanţilor, adică din Fondul de Solidaritate…

Niciun comentariu: