miercuri, 16 iunie 2010

Excursia lui Gârjoabă din China, plătită de CE Turceni

Sosit luni înapoi în ţară, din vizita de lucru efectuată săptămâna trecută în China, directorul Managementului Resurselor Umane din cadrul Complexului Energetic (CE) Turceni, Corneliu Gârjoabă, a revenit ieri la serviciu cu forţe proaspete. După plimbarea cu delegaţia Ministerului Economiei pe continentul asiatic, Gârjoabă va primi şi un "cadou" de la locul său de muncă, deoarece superiorii săi îi vor deconta cheltuielile făcute pentru deplasarea în scop de serviciu. Asta însă în condiţiile în care directorul CE Turceni, Octavian Graure, declara săptămâna trecută că unitatea pe care o conduce nu îi va deconta niciun leu pedelistului-voiajor.
Pedelistul Corneliu Gârjoabă a petrecut un sejur de o săptămână în China, făcând parte dintr-o delegaţie a Ministerului Economiei care s-a deplasat în Asia într-o aşa-zisă vizită de lucru. Vizita a fost condimentată însă cu spectacole, cocktail-uri pe la restaurante, oferite de gazde, cazare, masă şi transport de lux. În perioada 7-14 iunie, Gârjoabă s-a relaxat în China, în timp ce jumătate dintre salariaţii unităţii energetice erau în şomaj tehnic.

Cinci zile pentru decontare

Pentru deplasarea sa în China în interes de serviciu, Corneliu Gârjoabă va avea parte de decontarea tuturor cheltuielilor proprii de la CE Turceni. Acest lucru a fost confirmat şi de purtătorul de cuvânt al unităţii energetice, Mioara Dragalina, care a menţionat ieri următoarele: "Directorul Gârjoabă s-a întors ieri (n.r. luni) din China, iar astăzi (n.r. marţi) este prima sa zi la serviciu. În ce priveşte decontarea cheltuielilor privind deplasarea, aceasta nu s-a făcut. Ce aţi fi vrut, să vină imediat după ce şi-a coborât bagajele să facă decontarea? Are timp cinci zile să intre în posesia banilor". Iritată, portavocea CE Turceni a menţionat şi că nu ştie ce sumă de bani îi va fi decontată lui Corneliu Gârjoabă, completând că dacă vrem să aflăm acest amănunt, să facem o cerere scrisă. Călătoria lui Gârjoabă în China a costat unitatea, în final, peste o sută de milioane de lei.

La un pas şi de un sejur pe litoral

Cum o parte dintre directorii CE Turceni se află acum pe litoral, tot într-o aşa-zisă activitate de lucru, condimentată însă cu distracţie, dacă Gârjoabă venea poate cu o zi mai repede, avea parte şi el de încă o vizită "de lucru", de data asta la Marea Neagră. Purtătorul de cuvânt al CE Turceni a refuzat însă să ofere amânunte legate despre locul în care se află directorul general şi o parte dintre directorii unităţii energetice. "Ştiu doar că este plecat. Vă spun mai târziu, dacă sunaţi", a declarat iniţial Mioara Dragalina, după care nu a mai răspuns la telefon.

Electra nu opreşte deplasările

Intrarea celor două complexuri energetice de la Turceni şi Rovinari în Electra nu va stopa deplasările pe mii de euro în străinătate a directoraşilor "portocalii". Mai mult, aceste deplasări în plină criză economică, chiar dacă sfidează salariaţii băgaţi în mod repetat în şomaj tehnic, rămân o meteahnă nevindecabilă, care în mod incorect se repetă.

Niciun comentariu: